MEC museum helpt de natuur!

november 26, 2017 10:54 pm Gepubliceerd door Laat een bericht achter

Het MEC museum Helpt de natuur!

Een bezoek aan het mec museum in Dronten kan een bepaalde beleving bij de mens oproepen. Er zijn verschillende mechanische objecten en ambachten van het verleden te zien. Het brengt nostalgie en emoties bij oude generaties, en nieuwe kennis en een stukje geschiedenis bij de jonge generatie. Het MEC museum brengt ook iets wat voor veel mensen niet zichtbaar is maar wel zeer nuttig en wel overdacht. Het totale dak van de museum hal is aangelegd met mos sedum om de natuur een handje te helpen en de omgeving mooi groen te houden. De museum hal heeft een oppervlakte van 3300 meter. Naast het MEC ligt een ecologische zone met een wadi. In deze ecologische zone zullen een aantal bijenkorven worden geplaatst om de bijenpopulatie en de biodiversiteit te stimuleren. Bijen zijn zeer nuttige beestjes, want honingbijen zorgen voor de bestuiving van een groot deel van de voedselgewassen. Zonder bestuiving zijn er geen vruchten maar ook geen zaden meer. Een hoop planten zullen dan verdwijnen.De honingbij zorgt dus met de bestuiving van veel wilde planten voor de nodige biodiversiteit in de natuur. Tot een ieders spijt zijn de honingbijen aan het uitsterven en kunnen ze dus alle hulp goed gebruiken.

Een oude ambacht

Op het MEC museum zijn wij dan ook zeer verblijd met de komst van vrijwilliger Rob Triest. Rob is een imker en maakt hele mooie manden en korven van rogge-stro en diverse grassoorten uit de directe omgeving. Het vlechten van korven en manden is een hele mooie oude ambacht. Binnenkort worden er ook vlechtcursussen en workshops gehouden op het MEC museum. Mocht u daar meer over willen weten dan kunt u contact met ons opnemen. Het is ook mogelijk om een workshop te boeken als bedrijfsuitje of teamuitje. Rob is op de open dagen bijna altijd aanwezig mocht u een mooie mand, schaal of korf willen aanschaffen dan kan dat. Dus mocht u een natuurliefhebber zijn en ook de ijverige bijen willen helpen, dan is z’n mooie korf echt wat voor uw tuin. Tevens verkoopt Rob honing in grote glazen potten op het MEC.

Korfvlechtcursus gaat van start op het MEC!

Aankomende dinsdag gaat de eerste korfvlechtcursus van start. Dinsdag 28 november is de eerste avond van de cursus rogge-stro vlechten. Deze begint om 19.00 en eindigt om 21.00. In de basis wordt er een kieps/schepkorf , schaal of mand gevlochten. daar zijn de kosten op berekend. Iedereen krijgt een startstuk en een vlechtnaald. het is handig om zelf een stevige schaar, priem  en een plantenspuit mee te nemen. De cursus kosten bedragen € 90,00 dat is inclusief materiaal voor 8 lessen. Deze kunnen verlengt worden met nog eens vier lessen. Tijdens de cursus is er koffie en thee aanwezig. Tijdsduur van de cursus is 8 dinsdagavonden. Per cursus is er plek voor acht cursisten.

imker

Eerste cursus korf vlechten elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 :

Van november tot februari elke dinsdagavond. U krijgt een stempelkaart voor acht avonden.  De stempelkaart is geldig tot 28 februari 2018. Wilt u meer weten over de cursus of wilt u zich opgeven voor de cursus dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op tel: 0321 325 139 of het contact formulier hieronder invullen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)