De Inzamelingsactie voor Sokpo was een groot succes op het MEC in Dronten!

Op 4 februari jl. gaf Willem Huisman een feestje op het MEC, hij had namelijk iets heel bijzonders te vieren. Willem en zijn beruchte Nokia 3410 waren op deze dag 12,5 jaar samen!

De opkomst was groter dan verwacht. Het was een geslaagd feest. Er was zelfs een taart aanwezig in de vorm van een Nokia 3410. De locatie was niet zonder reden, want deze telefoon had eigenlijk in één van de vitrines kunnen liggen op het mechanisch erfgoed centrum in Dronten. Het grootste deel van de mensen zou er niet aan moeten denken om nog met zo’n ouderwetse telefoon te moeten overleven. Tegenwoordig kan je zowat alles met je telefoon, van bellen tot foto’s tot internetten en zelfs je verwarming hoger of lager zetten. Helaas wilde Willem zijn telefoon niet afstaan aan de vitrinekast, sterker nog mocht u nog een Nokia 3410 in de kast hebben liggen dan neemt hij hem graag van u over zodat hij zijn Nokia kan blijven reanimeren.

Op de uitnodigingen voor dit bijzondere feest stond een bijzondere cadeautip vermeld, namelijk een donatie voor Sokpo, de dovenschool in Ghana. Deze organisatie houdt zich bezig met het onderwijs en het welzijn van dove kinderen en jongvolwassenen in de Ashanti-regio te Ghana. Dit omdat zij zonder hulp vrijwel geen enkele kans hebben op de arbeidsmarkt. Op de website van Sokpo kunt u meer lezen over dit geweldige project of een donatie doen.

Op donderdag 4 februari is er op het MEC een donatie bij elkaar verzameld van maar liefst 1870 euro voor Sokpo! en dat is wat er op de teller staat tot nu toe, misschien wordt er nog wel meer over gemaakt van het weekend. We willen in ieder geval iedereen bedanken voor hun donatie en deze geweldige avond. Op naar de volgende 12,5 jaar voor deze Nokia!!