Eindelijk was het dan zo ver: de officiële opening van het MEC museum te Dronten

juni 21, 2016 3:34 pm Gepubliceerd door Laat een bericht achter

Opening MEC museum te Dronten. Eindelijk was het dan zo ver, op 24 juni 2016 is het MEC museum officieel geopend door de locoburgemeester van Dronten, de heer Ton van Amerongen, de voorzitter van Ondernemersvereniging de Driehoek (OVDD) Hester Vroegop en de rector van het Almere College Cor de Koning Gans.  Er was op deze dag een hoop te beleven, zoals een zandbak van 20 meter bij 8 meter, een groot springkussen, een poffertjeskraam, slush puppy’s, popcorn, een limonadekabouter, een snackwagen en natuurlijk een hoop motoren, machines en mechanische apparaten uit het ijzeren tijdperk om te bewonderen. In onze vitrinewand van ruim 60 meter lang zult u van alles tegenkomen van vroeger. Tijdens de opening waren ook diverse motoren worden gestart. De enthousiaste vrijwilligers staan u, ook na de opening, graag te woord. Elk museumstuk heeft een eigen verhaal, waarvoor het heeft gediend en waar het heeft gestaan. Zo heeft de industrie verbrandingsmotor uit 1935 een kunst bunker droog gehouden. Deze schitterende motor is gerestaureerd door Johan Boot, een nazaat van de familie Industrie. Na zo’n 60 jaar stilgestaan te hebben is hij nu draaiend te bewonderen in het MEC museum. Dit is slechts een kort voorbeeld van de vele verhalen.

Tags : , , ,