Cursussen en workshops

Beleef een oude ambacht in de cursussen op het MEC!

Op het MEC museum zijn wij zeer verblijd met de komst van vrijwilliger Rob Triest. Rob is een imker en maakt hele mooie manden en korven van rogge-stro en diverse grassoorten uit de directe omgeving. Het vlechten van korven en manden is een hele mooie oude ambacht. Er worden nu ook vlechtcursussen en workshops gehouden op het MEC museum. Mocht u daar meer over willen weten dan kunt u contact met ons opnemen. Het is ook mogelijk om een workshop te boeken als bedrijfsuitje of teamuitje. Rob is op de open dagen bijna altijd aanwezig mocht u een mooie mand, schaal of korf willen aanschaffen dan kan dat. Dus mocht u een natuurliefhebber zijn en ook de ijverige bijen willen helpen, dan is z’n mooie korf echt wat voor uw tuin. Tevens verkoopt Rob honing in grote glazen potten op het MEC museum. We hopen in de toekomst ook andere cursussen en workshops aan te kunnen gaan bieden.

IMG-20171126-WA0007

Korfvlechtcursus gaat van start op het MEC!

Elke dinsdag avond gaat de korfvlechtcursus van start. Dinsdag 28 november is de eerste avond van de cursus rogge-stro vlechten. Deze begint om 19.00 en eindigt om 21.00. In de basis wordt er een kieps/schepkorf , schaal of mand gevlochten. daar zijn de kosten op berekend. Iedereen krijgt een startstuk en een vlechtnaald. het is handig om zelf een stevige schaar, priem  en een plantenspuit mee te nemen. De cursus kosten bedragen € 90,00 dat is inclusief materiaal voor 8 lessen. Deze kunnen verlengt worden met nog eens vier lessen. Het is mogelijk om een gratis gastles bij te wonen. Tijdens de cursus is er gratis koffie en thee aanwezig. Tijdsduur van de cursus is 8 dinsdagavonden. Per cursus is er plek voor acht cursisten. Later instromen is mogelijk omdat het een doorlopende cursus is. De cursus loopt het hele jaar door en door middel van een stempelkaart kunt u komen wanneer het u uitkomt.

imker IMG-20171202-WA0009

doorlopende cursus Rogge-stro vlechten in het museum, elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 :

U krijgt een stempelkaart voor acht avonden.  De stempelkaart is het hele jaar 2018 geldig. U mag komen wanneer u wilt. Het is mogelijk om een gratis gastles bij te wonen.

Wilt u meer weten over de cursus of wilt u zich opgeven voor de cursus dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op tel: 0321 325 139 of het contact formulier hieronder invullen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht