Alleen maar historisch bestratingsmateriaal bij het Mechanisch Erfgoed Centrum

november 11, 2015 5:45 pm Gepubliceerd door Laat een bericht achter

Op de kade staan molenstenen. Deze werden vroeger gebruikt om de wieken van de molen aan vast te zetten bij stilstand.

De kade zelf bestaat voornamelijk uit koperslagkeien, deze zijn heel dik en zwaar (z’n 10 kilo per stuk) waardoor er nog met zware machines of voertuigen overheen gereden kan worden.

Op het park zijn ook veel granieten stoepranden hergebruikt afkomstig uit de VOC tijd. Alle bestrating op het terrein is op ambachtelijke wijze aangebracht met authentieke stenen zoals kinderkopjes, waaltjes, koperslagkeien, zevenduimers en broodjes. ook is er veel natuursteen gebruikt zoals granieten stoepranden om een mooie ouderwetse sfeer te creƫren die goed past bij het museum. Doordat er paden liggen met koperslagkeien kan er ook worden gereden met Sam, de chataignier stoomwals van 1927.

Tags : , , ,