Stoomweekend met vlooienmarkt op 18 en 19 november

november 15, 2017 7:34 pm Gepubliceerd door

Stoomweekend op het MEC Museum met grote stoomwolken!

Op 18 en 19 november is er weer een fantastisch stoomweekend gepland op het MEC Museum.  Er zijn twee stoomwalsen (Sam en Bernard), een stoom locomobiel en een stoomhijskraan (de bekende Boele 8 uit Hellevoetsluis) in de collectie, en het is een verassing welke stoomcollega’s op visite komen met hun pracht. Dit weekend wordt er ook een vlooienmarkt georganiseerd. Op zondag tussen 16.00 en 17.00 worden er grote stoomwolken verwacht op het MEC museum.  We gaan de stoomhijskraan de Boele 8 en stoomwals Bernard spuien. Spuien is de stoom op lage druk laten ontsnappen om vuil en water uit de ketel mee naar buiten te laten gaan en tevens goed te laten drogen. De Boele 8 staat buiten en gezien de vorst eraan komt gaan we gaan we de Boele 8 ook aftappen indien er niet wordt afgetapt kan er vorst schade worden opgelopen. De delen waar water in kan blijven staan worden los gemaakt en in het vet gezet. De Bernard staat uiteraard binnen maar moet open omdat deze droog en schoon gemaakt moet worden voor de twee jarige keuring, daarom verwijderen we meteen de slikdeksels (directe mangaten in de ketel) om de restwarmte van het vuur van de draaidagen en het vocht goed te laten verdampen zodat ze kan drogen om de schoonmaak voor de keuring te bevorderen. Na de keuring is stoomwals Bernard weer van de partij!

Iedereen is welkom! Aanmelden voor een standplaats is verplicht.

Voor de standhouders of open kofferbakken is er een speciaal aanbod. Voor slechts €20,00 per persoon per dag krijgen zij het volgende:

  • een standplaats
  • gratis museum toegang
  • gratis toiletten
  • onbeperkt eten van snacks bij de snackwagen
  • onbeperkt drinken in het museum

Het is bijna te mooi om waar te zijn. Daarom is reserveren noodzakelijk. Betaling voor de standhouders geschied vooraf i.v.m. plaatsen. VOL=VOL

aanmelden kan via 06 31 92 89 92

Bezoekers betalen slechts €5,00 per persoon voor de toegang van het museum inclusief de vlooienmarkt. Op zaterdag 18 en zondag 19 november zijn we van 10.00 tot 17.00 geopend.

Voor onze liefhebbers van mechanisch erfgoed hebben we ook een mooie actie. Namelijk de stoom actie! Bezoekers kunnen een kaartje kopen voor €20.00 per persoon per dag en krijgen dan het volgende:

  • museum toegang
  • gratis toiletten
  • onbeperkt eten van snacks bij de snackwagen
  • onbeperkt drinken in het museum
  • toegang tot de vlooienmarkt

kaarten kunnen in de kantine in het museum worden gekocht.

We hopen u te kunnen verwelkomen op dit bijzonder gezellige weekend! Zie onze Facebook voor mooie filmpjes en leuke foto’s !

voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Telefonisch of per mail.

Tags : , , ,